top of page

Page Title

מפרט לניהול הזמן בפרויקט

מפרטי הלו"ז הקיימים הפכו את לוח הזמנים מכלי שמסייע לסיום הפרויקט במועד, לכלי שמפריע לסיים במועד, אך מסייע לתבוע את המזמין - בגלל שהפרויקט לא הסתיים במועד.

המפרטים האלו הם אחת הסיבות לכך שכ-86% מהפרויקטים הציבוריים בישראל מסתיימים לאחר המועד.

לא עוד!!!

יש מפרט חדש שיעשה את ההיפך. הוא עונה על השאלות:

  • איך לחלק נכון את האחריות לעיכובים כך שכולם ישתפו פעולה למנוע אותם?

  • כשלא הצלחנו למנוע עיכוב - איך מחלקים את האחריות לעיכוב בין הקבלן למזמין?

  • מה הם שיבושים, האם צריך לשלם עליהם, וכמה?

  • מה קורה עם עיכובים מתחרים?

  • איך להכין את לו"ז המכרז ואיך לשלב את מסירות הפרויקט בלו"ז?

  • איך לנהל לו"ז עם יועץ משותף לשני הצדדים?

כל זה ועוד - במפרט החדש לניהול הזמן ולוח הזמנים בפרויקט.

המפרט נכתב על ידי שלושה מבכירי המומחים בתחום בישראל:

image.png
להרשמה וקבלת המפרט

תודה על ההרשמה. המפרט בדרך למייל שלך

המפרט נבחן והומלץ לשימוש גם על ידי:

 

דרור סופרו – דנה הנדסה.

פייבל גולדופט – גוהר מהנדסים בע״מ. 

איתי גסר – בילדינגטיים לוחות זמנים לבניה.

רונן דביר – אחים מרגולין הנדסה וייעוץ בע"מ.

אריק בלוך – א. בלוך תשתיות.

דני גרוסמן – DG. 

שרון ברנץ – שרון ברנץ הנדסה בע"מ. 

נתן סיניק – אהוד לויתן הנדסה.

מוחמד קטאוי – ח. קטווי הנדסה ובניין בע"מ.

עו"ד יעקב שרעבי – נדר-שרעבי חברת עורכי דין.

ז'וזט מואב – מואב מהנדסים.

אוהד שרן – א. שרן יזמות והשקעות בע"מ.

יאיר דוקוב – אידאה הנדסה ד.י. בע"מ.

יהודה ספיר – קשת פתרונות בע"מ. 

אינג' חיים גלנצר – המכון לשמאות והנדסה.

עדיאל נוימן – קן התור.

לילך סוסי בן-שושן – בן שושן 842 בע"מ.

איאד עלושי – Eng. Eyad Alooshi

גדי דברת – גדי דברת ייעוץ וניהול, דברת אי.פי.אם בע"מ.

ז'אנה רוזין – רוזין שירותי הנדסה.

זאב ויסברג – זאב ויסברט ניהול ופיקוח פרויקטי בניה

גבריאל עמית – גבריאל עמית מהנדס בניין – ייעוץ, ניהול ופיקוח על הבניה.

עידן אקוע – רימון. 

אוריאל פליס – שער ניהול פרויקטים ומכרזים.

יוחנן אור – יוחנן אור שירותי ניהול. 

אוהד בנימין – רועי ראדה בע"מ.

איתן שיפרון – מנהל קו הרכבת הקלה JNET ירושלים. - אני תומך (במפרט), ואף הבאתי אותו כאסמכתא מקצועית.

אדם טובול – אידאה הנדסה.

יואב סרנה – אפשטיין ניהול פרויקטים.

חיים גלנצר – המכון לשמאות והנדסה.

אברהם ליבר – קל בנין.

כל שבוע ממליצים על המפרט בעלי מקצוע נוספים מתחום הפרויקטים. אם גם את/ה חושב/ת שהמפרט יוכל לסייע לפרויקטים שבהם את/ה מעורב/ת להתנהל טוב יותר, אנא מלא/י את פרטיך ונצרף אותך לרשימת התומכים/ות. 

אנו מאמינים ש"לחץ מלמטה" יביא לאימוץ גובר של המפרט לטובת הענף כולו. 

?רוצים לדעת מה כתבו לנו חלק מתומכי המפרט

- אני תומך (במפרט), ואף הבאתי אותו כאסמכתא מקצועית - איתן שיפרון – מנהל קו הרכבת הקלה JNET ירושלים. -אני תומך במפרט , בכוונותיו, ברעיון שעומד מאחוריו, בחזון, בהבנה העמוקה סוגייה הרגישה הזו. אני מבקש לחזק את ידיכם - אסף, טל, טוני. לקחתם על עצמכם משימה מורכבת, רגישה, מסובכת להטמעה, תוך הורדת מחיצות אגו, פתיחות, שקיפות, והכל מהנימוקים שמניתי למעלה. שאפו ענק, לא מובן מאליו המאמץ שהשקעתם והסיבות שהובילו אותכם למאמץ. זה משמעותי והייתי מעז לומר - ארוע מכונן ברמת היועצים. אתם יוצרים כאן סף עליון חדש בחשיבות של היועץ לתרום מרצונו, מהידע שלו תוך שותפות עם אחרים - כדי להביא את הפרויקטים למצב טוב יותר. כל זה, תוך זה שלקחתם בחשבון את העובדה שתידרש עוד עבודה משמעותית כדי להטמיע את המסמך שייצרת אצל המזמינים והקבלנים, דרך החוזה. וגם אם לא - יצרת תשתית חשיבתית עמוקה ומפורטת. המסמך מגודר למערכת היחסים שבין קבלן למזמין, בדרך כלל ממשלתי או מוסדי. הייתי שמח אם בעתיד תוכלו לפתח את המסמך הזה או נספח אליו לטובת יזמים וקבלנים שאין להם בהכרח מזמין, אלא הם בעצמם המזמין (דוגמת התחדשות עירונית, פרויקטי מגורים, פרוייקטי מסחר ומשרדים). המסמך יעניק רבדים מקצועיים נוספים גם בתוך הבית וגם בעבודה של היזמים מול קבלני המשנה שלהם אחת הסוגיות שאני מציע לדון בה (ואח"כ לחשוב איך להטמיע אותה) היא הסוגייה של מה בין לו"ז שלדי ללו"ז מזמין בפרוייקטי DB/PPP, ואיך כל זה נגמר בסוף בלו"ז בסיס (Baseline) מאושר. בבסיס הסוגייה טמונה העובדה (לפחות כך אני חושב) שלו"ז שלדי מטבעו אינו מדוייק (כי אין תכנון מפורט, בקושי ראשוני) ועשוי להיות פער גדול מאוד בינו לבין המציאות הקבלנית בפועל. מאידך - קבלנים נדרשים לחתום על לו"ז שלדי מחייב עם אבני הדרך שמבוססות עליו , ועם חבילת הצ'ופרים שמגיעה עם זה - פיצוי מוסכם לאי עמידה באבני הדרך. כל זה, כשהקבלן המציע (בשלב המכרז) יודע שיהיה קשה/אתגרי/בלתי אפשרי (You name it) לעמוד בלו"ז,ובכל זאת הוא חותם, כי הכלב ימות, הפריץ ימות, משהו יקרה, נגיע לגשר ונעבור אותו, נגיש תביעה.... למה להגיע למצבים האלה? האם אין דרך לצמצם את הפער ולפתור מחלוקות שבסיסן הוא במרחק שבין לו"ז בסיסי שנשען על מעט ידע לבין לו"ז מפורט? בנוסף, בחלק מהמכרזים (DB/PPP) מקובלת הגישה של הגשות ביניים, בקרת תכן א ובקרת תכן ב (משרד הבטחון, ענבל). האם אין מקום לבקש מהקבלנים המציעים להגיש גם את הלו"ז שלהם (האמיתי) כדי שהמזמין יוכל לתקן (עוד טרם הגשת ההצעות הכספיות) את אבני הדרך שלו אל מול הפידבק שהוא קיבל מהקבלנים, ואלי בכך להפוך את הלו"ז ליותר ריאלי, ולצמצם חיכוכים, משברים ותביעות, ואולי אף באמת לעמוד בלו"ז ? חזון אחרית הימים, למחשבה. אשמח להיות שותף לחשיבה, ככל שתמצאו בי שותף ראוי. יהודה ספיר

Section Title

Every website has a story, and your visitors want to hear yours. This space is a great opportunity to give a full background on who you are, what your team does and what your site has to offer. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want site visitors to know.

If you’re a business, talk about how you started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. Add a photo, gallery or video for even more engagement.

rakia-eng.co.il

bottom of page